De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rendang Ayam Kunyit Pedis
Gestoofde kip in een pittige, gele kokossaus
Ingrediënten:
- 750 gr. kipkarbonades
- 4 dl. santen
- 3 daun djeruk purut
- 1 daun kunyit
- 1 eetlepel kunyit
- 1 eetlepel asempasta
- water
- suiker
- zout
- olie
Bumbu:
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 6 rode rawits
- 2 serehstengels
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
Bereiding:
Neem alleen het witte gedeelte van de sereh en snijd dit heel fijn. Snipper de uien, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de djahe en laos en maal dit met de rest van de bumbu tot een pasta. Verhit twee eetlepels olie en fruit de pasta tot het begint te geuren. Voeg de kunyit en daun djeruk purut toe en schep het goed door. Voeg de kip toe en bak het in de bumbu mee tot de kip van kleur is veranderd. Voeg de daun kunyit, asempasta, santen en voldoende water toe zodat de kip onder staat. Breng het geheel op smaak met zout en suiker en stoof de kip gaar. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.