De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Brongkos
Gestoomde zwarte rijst met keluwaknoten
Ingrediënten:
- 350 gr. rijst
- 4,5 dl. santen
- 3 keluwak
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels ketumbar
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Week de keluwaknoten in heet water en maal ze daarna fijn in de vijzel. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de sereh en daun salam toe en bak dit mee. Voeg de keluwak en de rijst toe en schep het geheel goed door. Voeg dan de santen, het zout en de asempasta toe, roer het goed door en laat de rijst staan tot de santen volledig is opgenomen. Doe de rijst in een stoompan en stoom het gaar. Verwijder de sereh en daun salam voor het opdienen.