De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gulai Kuning Udang Nanas
Garnalen met ananas in een pittige gele kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 15 grote garnalen
- 2 dl. santen
- 1 blikje ananas
- 2 tomaten
- 6 rode rawits
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel kunyit
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- korianderblaadjes
Bumbu:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode lombok
- 1 cm. djahe
Bereiding:
Kneus de serehstengel, snijd de tomaat in partjes en snijd de ananas in blokjes. Schil de djahe en snijd het fijn. Snipper de ui, knoflook en lombok en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu met de serehstengel in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de kunyit en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de garnalen, ananas, rawits en de tomaten toe en stoof de garnalen gaar. Breng het op smaak met zout en suiker en strooi voor het opdienen de korianderblaadjes over het gerecht.