De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tongseng Ayam Dua
Gestoofde kip met kool in kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten
- 1,2 dl. santen
- 1,2 dl. water
- 4 daun salam
- 3 cm. laos
- 2 serehstengels
Vulling:
- halve spitskool
- 2 tomaten
- 2 lente-uien
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 uien
- 2 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- peper
- zout
- kristalsuiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- gula djawa
- olie
Bereiding:
Snijd de spitskool in repen, snijd de tomaten in stukken en snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de laos in dunne plakjes en plet de sereh. Breng het water met de santen aan de kook. Voeg laos, sereh en daun salam toe en kook even door. Maal de bumbu tot een pasta en bak dit in wat olie tot het gaat geuren. Schenk de santen er bij en voeg de kip toe en stoof de kip gaar. Voeg kristalsuiker, ketjap en gula djawa naar smaak toe. Voeg de kool, tomaten en lente-uitjes toe en stoof de kool beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en ketjap.