De nieuwste recepten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Sop Bola-Bola Daging Ayam
Soep met kip- en garnalenballetjes
Ingrediënten:
- 1 ltr. water
- 200 gr. kippengehakt
- 200 gr. garnalen
- 50 gr. ui
- 3 kippenbouillonblokjes
- 1 sneetje brood
- 1 ei
- 1 lente-ui
- 1 stengel selderie
- 2 eetlepels bawang goreng
- 1 eetlepel margarine
- 1 eetlepel bloem
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Snijd de garnalen heel fijn en meng dit met het kippengehakt. Week het sneetje brood in water, knijp het goed uit en meng het met het gehakt, ei, peper, zout en nootmuskaat. Rol hiervan balletjes. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook en kook de gehaktballetjes gaar. Snijd de ui fijn, snijd de lente-ui in ringen, los de bloem op in een beetje water en snijd de selderie klein. Bak de ui in de margarine goudbruin en roer dit met de lente-ui door de bouillon. Bind de soep met de aangemaakte bloem. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Strooi voor het opdienen bawang goreng en selderie over de soep.