De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pepes Ikan Mas
Zeer pittige drooggebakken en gestoomde karper
Ingrediënten:
- 1 kg. karper
- 3 theelepels zout
- sap van 1 citroen
- bananenblad
- olie
Bumbu:
- 16 rode rawits
- 12 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 4 serehstengels
- 4 tomaten
- 16 cm. kunyit
- 6 cm. laos
- 40 daun kemangi
- 8 daun salam
Bereiding:
Maak de vis goed schoon. Wrijf het in met citroensap en zout en laat het een half uur staan. Snijd de kunyit, laos, sjalotten, knoflook, lomboks en tomaten in dunne plakjes. Kneus de serehstengels en verwijder de steeltjes van de rawits. Was het bananenblad onder heet water of houd het boven een vlam om scheuren te voorkomen. Leg de helft van de bumbu op een bananenblad, leg de vis daarop en op de vis de rest van de bumbu. Wikkel de vis in het bananenblad en maak de uiteinden met cocktailprikkers dicht. Breng een stomer aan de kook en stoom de vis gaar. Haal het uit het bananenblad en bak het samen met de kruiden in olie iets droog. Laat het uitlekken en serveer direct.