De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sari Asem Djawa
Zoet/zuur drankje van tamarinde
Ingrediënten:
- 250 gr. asem
- 200 gr. suiker
- 100 gr. gula djawa
- 2 ltr. water
Bereiding:
Breng het water met de asem aan de kook. Laat dit net zolang koken totdat de asem in het water is opgelost en de pitten vrij zijn gekomen. Zeef de pitten uit het water. Wrijf de achtergebleven pulp door de zeef. Voeg de gula djawa toe en breng het water weer aan de kook. Roer het door tot de suiker is opgelost. Proef of de vloeistof zoet genoeg is. Laat het afkoelen en volledig koud worden in de koelkast.
download