De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Kambing Goreng
Gebakken blokjes geitenvlees uit de wok
Ingrediënten:
- 300 gr. geitenvlees
- 8 rode rawits
- 1 grote ui
- 1 tomaat
- 2 koolbladeren
- 4 eetlepels olie
Marinade:
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Deze sateh wordt niet aan stokjes geregen, het wordt in de pan gebakken i.p.v. op de barbecue geroosterd. Rooster voor de marinade de ketumbar en de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de djahe, sjalotjes en knoflook en maal dit samen met de ketumbar en kemirienoten tot een pasta. Meng de pasta met ketjap, asempasta, gula djawa, bouillonpoeder en zout. Snijd het vlees in blokjes en roer de marinade er goed doorheen. Laat het vlees een nacht in de koelkast marineren.
Snijd de ui in halve ringen, snijd de tomaat in dunne plakjes en snijd de koolbladeren in smalle repen, laat de rawits heel. Verhit de olie en bak daarin het vlees met de marinade. Voeg wat water toe en stoof het vlees gaar. Bak de ui met de rawits tot de ui zacht is. Schep dit op het laatst door het vlees. Leg de kool en plakjes tomaat op een schaal en schep het vlees hier boven op, serveer direct.