De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Mas Bumbu Kemirie
Gefrituurde karper met een pittige saus
Ingrediënten:
- 400 gr. karper
- 2 dl. water
- 6 groene lomboks
- 1 serehstengel
- 1 teentje knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 2 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- halve theelepel peperkorrels
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Kneus de serehstengel, snijd de lomboks in ringen en pers het teentje knoflook uit. Wrijf de vis in met limoensap, knoflook en zout en laat dit 30 min. staan. Verhit ruim olie en frituur de vis gaar en goudbruin, laat het goed uitlekken. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snipper de knoflook en sjalotjes en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de daun djeruk purut, sereh en de lombokringen toe en bak dit al roerend mee. Giet het water er bij en breng het aan de kook. Laat de saus wat indikken en giet het daarna over de vis.