De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cumi-Cumi Sambal Merah
Gebakken inktvisringen in hete sambal
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 2 serehstengels
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 eetlepel suiker
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
Bereiding:
Snijd de inktvis in brede ringen, bestrooi het met zout en laat dit even staan. Kneus de serehstengels en de laos. Schil de djahe, snijd het met de rest voor de bumbu fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg alle overige specerijen bij de bumbu en roerbak alles goed door. Voeg de inktvis toe en roerbak dit kort tot het gaar is. Serveer warm.
download