De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Kue Cenil Tiga Warna
Tapioca snacks in drie smaken met kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. tapiocameel
- 2 dl. water
- 4 daun pandan
- kwart theelepel aardbeienaroma
- kwart theelepel pandanpasta
- kwart theelepel durian essence
- 1 druppel rode kleurstof
- 1 druppel gele kleurstof
- 1 druppel groene kleurstof
- halve theelepel zout
Topping:
- geraspte kokos
- 1 eetlepel kristalsuiker
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Meng het tapiocameel met het zout. Breng 1 dl. water met 2 daun pandan aan de kook en roer hier de helft van het tapiocameel door, haal de pan van het vuur. Roer dit tot een gladde massa. Voeg de rest van het meel toe en roer dit door tot een glad beslag. Verwijder de daun pandan en laat het goed afkoelen.
Verdeel het deeg in drieën en geef elk deel met de vruchtenessence en de kleurstof zijn eigen smaak en kleur. Kneed dit goed door tot je een deeg hebt met een egale kleur. Breng de andere 1 dl. water met de 2 daun pandan aan de kook. Rol wat van het deeg tussen je handen tot ovale slierten en kook het in het water tot ze gaan drijven. Stoom de geraspte kokos met het zout en rol de cenil er door. Bestrooi het geheel met de suiker.