De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Uduk Betawi
Rijst gekookt in kokosmelk en kruiden
Ingrediënten:
- 400 gr. rauwe rijst
- 625 ml. santen
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 1 daun pandan
- halve theelepel ketumbar
- zout naar smaak
Garnering:
- ikan teri
- geroosterde pinda's
- dunne repen omelet
- dunne plakjes komkommer
- daun kemangi
- bawang goreng
Bereiding:
Was en stoom de rijst half gaar in water. Kneus de sereh. Breng de santen met de ketumbar, sereh, daun salam, daun pandan en zout aan de kook. Roer de rijst er door en stoof de rijst op een laag vuur helemaal gaar en droog. Garneer de nasi met de extra ingrediënten en serveer het met een sambal naar eigen keuze.
download