De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Lapis Susu Kukus
Gestoomde cake met thee en melk in laagjes
Ingrediënten:
- 500 gr. suiker
- 450 gr. bloem
- 125 gr. tapiocameel
- 25 gr. cacaopoeder
- 1 ltr. melk
- 4 dl. water
- 4 theezakjes naar smaak
- 2 eieren
- halve theelepel zout
- kwart theelepel chocoladepasta
Bereiding:
Breng het water aan de kook en laat 4 theezakjes voor 5 min in het water hangen, verwijder de theezakjes. Meng in een kom de bloem, 100 gr. tapiocameel, suiker en zout. Roer de thee en de melk er door en roer dit goed tot er een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag in tweeën. Zeef het cacaopoeder en roer dit samen met de chocoladepasta en 1 ei goed door 1 deel beslag. Roer door het andere beslag 25 gr. tapiocameel en 1 ei.
Vet een bakvorm, wat in de stoompan past, in en leg bakpapier op de bodem. Doe 1 eetlepel beslag in de vorm en stoom dit 5 min. Verdeel 1 eetlepel bruin beslag op de gestoomde laag en stoom weer 5 min. Ga door totdat al het beslag op is en stoom de gehele cake nog eens 25 min. Laat de cake goed afkoelen voordat je het in plakken snijdt.