Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Surabaya

Cake in drie lagen met aardbeienjam


Ingrediënten:

- 300 gr. suiker
- 120 gr. bloem
- 20 gr. melkpoeder
- 30 eidooiers
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel rum
- 1 eetlepel chocoladepasta
- halve theelepel vanille
- aardbeienjam

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eidooiers met de suiker en de vanille wit en romig. Klop de eiwitten stijf. Roer de bloem door het dooiermengsel en spatel op het laatst de eiwitten er door. Zorg dat alles goed is vermengd. Verdeel het deeg in drieën en maak een deel bruin met de chocoladepasta. Vet een Kue Lapis Surabaya bakvorm in met boter. Bak de drie lagen gaar, bak ze afzonderlijk van elkaar mocht er geen Kue Lapis Surabaya vorm beschikbaar zijn. Laat de cakelagen eerst afkoelen en leg ze daarna op elkaar met de bruine laag in het midden. Plak de lagen met jam er tussen op elkaar.

Kue Lapis Surabaya