De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Woku Ayam Pedis
Gestoofde kip in zeer hete saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 5 dl. water
- 10 rawits
- 2 serehstengels
- 3 tomaten
- 1 citroen
- 10 daun djeruk purut
- 2 daun kemangi
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 teentjes knoflook
- 4 sjalotjes
- 10 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 4 cm. djahe
- 1 eetlepel zout
Bereiding:
Hak de kip in stukken en pers de citroen uit. Wrijf de stukken kip in met citroensap en laat het 1 uur staan. Snijd de tomaten in tweeën en kneus de serehstengels. Snijd de 10 rawits in ringetjes. Schil de djahe en snijd het fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de serehstengels en daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak tot de kip van kleur verandert. Voeg het water, de tomaten en de rawits toe en breng het aan de kook. Laat dit zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Voeg vlak voor het opdienen de daun kemangi toe, schep het door en serveer direct.