De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Bumbu Ayam
Rijst met kip gestoomd in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. rijst
- 7,5 dl. santen
- 4 kippendijen
- 3 eieren
- 2 aardappelen
- 1 serehstengel
- 4 kruidnagels
- 2 daun salam
- 3 cm. kaneelstok
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 eetlepels ketumbar
- 1 eetlepel djinten
- zout naar smaak
Bereiding:
Kook de eieren hard. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoom de rijst halfgaar. Kneus de sereh. Rooster de ketumbar en djinten en maal de bumbu tot een pasta. Fruit het in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de kip, kruidnagels, kaneel, sereh en daun salam toe en bak het geheel tot de kip van kleur verandert. Voeg de santen toe, kook de kip gaar en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de halfgare rijst toe met de aardappelen en de gepelde eieren. Schep alles uit de wok in de stoompan en stoom de rijst en de aardappelen verder gaar.