De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Botok Rebon
Gestoomde garnalenpakketjes met kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. geraspte kokos
- 100 gr. kleine garnalen
- 10 petehbonen
- 10 rode rawits
- 1 daun kunyit
- daun pisang
Bumbu:
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. kencur
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Gebruik voor dit gerecht hele kleine garnalen. Grote garnalen kunnen ook, hak die dan zeer klein. Hak de petehbonen grof en snijd het kunyitblad in kleine stukjes. Laat de rawits heel. Was het bananenblad onder de hete kraan en snijd het in 10 stukken. Maal de bumbu tot een pasta en meng alle ingrediënten, behalve het bananenblad door elkaar. Verdeel de vulling over de stukken bananenblad, vouw het blad dicht en steek de uiteinden vast met een cocktailprikker. Stoom de pakketjes in 20 min. gaar.