De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Saus Pempek
Pittige zoetzure saus
Ingrediënten:
- 200 gr. gula djawa
- 3 dl. water
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Pers de knoflook en maal de rawits fijn. Breng het water aan de kook met de knoflook, rawits, zout, kristalsuiker en gula djawa en roer tot de suiker is opgelost. Roer dan de asempasta er door en proef of de saus op smaak is. De smaak moet zoetzuur, pittig en iets zoutig zijn. Laat de saus afkoelen en serveer het bij pempek.
download