De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Goreng Sereh
Gebakken rijst met sereh en kleine zoute visjes
Ingrediënten:
- 500 gr. gekookte rijst
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels ikan teri
- half bouillonblokje
- kwart theelepel peper
- zout naar smaak
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 3 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 2 serehstengels
- 1 cm. kunyit
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ebi
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Neem van de serehstengels alleen het witte gedeelte en snijd dat fijn. Snijd de sjalotjes, rawits, lomboks en knoflook fijn. Schil de kunyit en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Voeg de ikan teri en de daun djeruk purut toe en fruit dit even mee. Schep de rijst en het bouillonblokje er door en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoog en bak de rijst droog.