De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rujak Kacang
Verschillende vruchten met een pittige, zoete ketjapsaus
Ingrediënten:
- 200 gr. mango
- 200 gr. yamboon
- 200 gr. papaya
- 100 gr. ananas
- 100 gr. komkommer
- 100 gr. geroosterde pinda's
Saus:
- 100 gr. suiker
- 3,5 dl. warm water
- 5 rode rawits
- 3 rode lomboks
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de komkommer in dunne repen. Snijd de mango, yamboon, papaya en ananas in dunne plakken en stamp de pinda's grof. Maal de lomboks, rawits, trassi en asempasta tot een pasta. Meng de pasta met het water, suiker, ketjap en zout en breng het aan de kook tot het iets dikker wordt. Laat het afkoelen en schenk het over de vruchten. Laat de rujak in de koelkast helemaal afkoelen. Strooi voor het serveren de pinda's er over.