De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Orek Tempeh Dua
Gefrituurde tempeh met pittige kruiden en zoete ketjap
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 5 sjalotjes
- 5 groene lomboks
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en daarna in reepjes. Verhit ruim olie en frituur de tempeh goudbruin, laat het goed uitlekken. Snijd de lomboks en sjalotjes in ringen, snijd de knoflook in plakjes en rasp de laos. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de sjalotjes, lomboks, knoflook, laos, daun salam en zout tot het geurig begint te ruiken. Schep de tempeh er door en zorg er voor dat de tempeh goed is bedekt met de kruiden. Roer als laatste de ketjap door het gerecht.
download