Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Orek Tempeh Dua

Gefrituurde tempeh met pittige kruiden en zoete ketjap


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 5 sjalotjes
- 5 groene lomboks
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken en daarna in reepjes. Verhit ruim olie en frituur de tempeh goudbruin, laat het goed uitlekken. Snijd de lomboks en sjalotjes in ringen, snijd de knoflook in plakjes en rasp de laos. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de sjalotjes, lomboks, knoflook, laos, daun salam en zout tot het geurig begint te ruiken. Schep de tempeh er door en zorg er voor dat de tempeh goed is bedekt met de kruiden. Roer als laatste de ketjap door het gerecht.

download