De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Gurih Dua
Gestoomde rijst in kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. rijst
- 50 gr. ketan
- 4 dl. santen
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 1 daun pandan
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Laat de ketan een uur weken en spoel het goed af. Was de gewone rijst en meng dit met de ketan. Stoom de rijst half gaar. Kneus de sereh en de daun pandan. Breng de santen met de daun salam, sereh, daun pandan en het zout aan de kook. Voeg de rijst toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het staan totdat de santen volledig is opgenomen door de rijst. Stoom daarna de rijst helemaal gaar.
download