De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kering Tempeh Kacang Teri
Drooggebakken pittige tempeh met gezouten visjes en pinda's
Ingrediënten:
- 450 gr. tempeh
- 250 gr. geroosterde pinda's
- 150 gr. ikan teri
- 3 daun djeruk purut
- 5 eetlepels suiker
- 1 eetlepel asempasta
- olie
Bumbu:
- 150 gr. rode rawits
- 10 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
Bereiding:
Week de ikan teri in heet water, spoel ze af en maak ze goed droog. Snijd de daun djeruk purut heel fijn en snijd de tempeh in kleine, dunne repen. Frituur de tempeh en de ikan teri afzonderlijk bruin en laat het goed uitlekken. Schil en rasp de laos. Snijd de rawits, knoflook en sjalotjes in dunne plakjes en fruit het in wat olie samen met de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de suiker, asempasta en zout toe en roer het goed door. Voeg de tempeh, ikan teri en de geroosterde pinda's toe en zorg er voor dat alles goed met de kruiden is bedekt. Roerbak dit tot het droog is en laat het afkoelen. Bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.