Totaal recepten

2757 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Soto Daging Madura

Hartige rundvleessoep met rijst, eieren en kruidige sambal


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 500 gr. gekookte rijst
- 1 ltr. water
- 6 hardgekookte eieren
- 2 preien
- 2 stengels selderij
- 1 limoen
- 1 runderbouillonblokje
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels selderie
- ketjap asin
- ketjap manis
- kroepoek

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 4 cm. djahe
- 3 cm. kunyit

Sambal:

- 5 rawits
- 3 kemirienoten
- 2 rode lomboks
- halve theelepel zout

Bereiding:

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en kook het vlees half gaar. Snijd het daarna in dobbelstenen. Snijd de prei in ringen en snijd de selderij in stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en bak die in de olie. Voeg het vlees toe en bak dit al roerend een poosje mee. Doe dit alles terug in de bouillon en breng die op smaak met zout en suiker en kook het vlees gaar. Voeg de prei en de selderij toe en stoof dit beetgaar. Stamp voor de sambal de lomboks, rawits en kemirienoten fijn en bak die in wat olie. Voeg twee eetlepels heet water en het zout toe en stoof tot de gewenste dikte.

Serveren:
Snijd de eieren door midden en verdeel de limoen in parten. Schep de gekookte rijst in de kom en schenk de soep erover. Leg de eieren en de limoenparten aan de rand, strooi de bawang goreng en de selderie erover. Geef er sambal, ketjap asin, ketjap manis en kroepoek apart bij.

download