De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gulai Telor Pedis
Gekookte eieren in een pittige kokossaus
Ingrediënten:
- 6 hardgekookte eieren
- 4 dl. santen
- 1 lombok
- 1 theelepel kunyit
- fijngesneden koriander
- 2 eetlepels olie
- zout
Bumbu:
- 6 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel geraspte kokos
Bereiding:
Snijd de lombok in ringen en houd dit apart. Snipper de sjalotjes, knoflook en rawits. Schil de djahe en snijd het fijn. Rooster de ketumbar. Maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu in de olie tot het begint te geuren. Pel de eieren, leg ze in de bumbu en schep het voorzichtig door zodat de eieren met de kruiden zijn bedekt. Voeg de santen, zout en kunyit toe en roer het geheel goed door. Stoof de saus ca. 15 min. totdat het is ingedikt. Voeg eventueel een beetje water toe. Garneer het gerecht met lombokringen en koriander.