Perkedel Kentang Dua
Krokante aardappelkoeken met kruiden
Ingrediënten:
- 750 gr. aardappelen
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 2 stengels selderie
- 2 lente-ui
- 2 eieren
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout
- halve theelepel suiker
- olie
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Frituur ze lichtbruin en gaar en laat het uitlekken en afkoelen. Maal de sjalotten, knoflook, kemirienoten, peper, zout en suiker tot een pasta. Pureer de aardappelen en meng de kruidenpasta erdoor. Snijd de lente-ui en selderie fijn en voeg toe aan het mengsel. Vorm platte ovale koeken. Klop de eieren los. Haal de koeken door het ei en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Perkedel Kentang Dua