De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pepes Tahu Pedis
Gestoomde pakketjes met pittige tahu en gehakt
Ingrediënten:
- 500 gr. tahu
- 100 gr. gehakt
- 4 lente-uitjes
- daun kemangi naar smaak
- bananenblad
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de lente-uitjes fijn. Prak de tahu met een vork fijn. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met het gehakt en de tahu. Voeg de lente-uitjes toe en meng het geheel goed, breng het op smaak met zout en suiker. Snijd het bananenblad in stukken en leg op elk stuk twee lepels vulling. Leg er wat daun kemangi op, rol de pakketjes op en sluit de uiteinden met cocktailprikkers. Breng een stoompan aan de kook en stoom de pakketjes voor ca. 30 min. tot het gaar is.