De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mangut Ikan Patin Dua
Gestoofde meerval in een zeer pittige saus met ananas
Ingrediënten:
- 500 gr. meerval
- 6 schijven ananas
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- 2 eetlepels asempasta
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel olie
- water
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de ananas in dobbelstenen en snijd de tomaat in plakken. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en schil de kunyit. Snipper de lomboks, sjalotjes en kunyit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de daun salam, zout, asempasta en wat water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vis en ananas toe en stoof de vis in enkele minuten gaar. Serveer de vis met de plakjes tomaat.