De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mangut Ikan Patin
Gestoofde pangasius in een pittige zure saus
Ingrediënten:
- 500 gr. verse pangasius
- 10 rode rawits
- 5 belimbing wuluh
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 1 limoen
- 1 eetlepel asempasta
- 3 eetlepels olie
- voldoende kokend water
- zout
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 4 kemirienoten
- halve theelepel ketumbar
Bereiding:
Maak de vis schoon, besprenkel het met limoensap en zout en laat het een uur marineren. Kneus de serehstengels en snijd de belimbing wuluh in plakjes. Schil de kunyit, laos en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Schenk er kokend water bij en voeg de sereh, daun djeruk purut, rawits, asempasta en zout toe en roer het goed door. Leg de vis en belimbing wuluh in de saus en laat het stoven tot de vis gaar is.