Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Batagor Kering Saus Kacang

Gevulde tahupakketjes met pindasaus


Ingrediënten:

- 150 gr. garnalen
- 150 gr. kippenvlees
- 1 blok tahu
- 9 Won Ton deegvellen
- 6 eetlepels tapiocameel
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 lente-ui
- 1 ei
- zout
- olie

Pindasaus:

- 150 gr. geroosterde pinda's
- 4 lomboks
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel azijn
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in dikke plakken. Snijd deze plakken diagonaal door en maak in het midden een holte door daar de tahu weg te scheppen. Hak de garnalen en het kippenvlees fijn. Meng dit met de uitgeschepte tahu, tapiocameel, ei, sesamolie, zout en de gehakte lente-ui. Roer alles goed door en vul hiermee de holtes in de tahu. De rest van het mengsel vouw je in de won ton deegvellen. Frituur de tahu en de won tons in hete olie mooi bruin.

Voor de pindasaus: Verwijder de zaadjes uit de lomboks, snijd ze in stukken en bak ze in wat olie. Maal de lomboks met de geroosterde pinda's, suiker, azijn en zout tot een puree. Verwarm wat water en kook de saus in tot de gewenste dikte.

Serveer de batagor met de pindasaus.

download