Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Sop Udang Cemplung

Pittige soep met garnalenballetjes


Ingrediënten:

- 300 gr. garnalen
- 7,5 dl. water
- 10 rode rawits
- 3 daun djeruk purut
- 1 tomaat
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel maizena
- geraspte kokos
- gehakte selderie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Maal de garnalen tot een puree en meng dit met de geraspte kokos en maïzena tot een stevige massa. Kneus de sereh en snijd de tomaat in blokjes. Maak van de bumbu een pasta en fruit die in de olie totdat het gaat geuren. Doe het water met de daun djeruk purut, daun salam, sereh, rawits, bouillonblokje en asempasta er bij en breng het aan de kook. Maak van de garnalenpuree balletjes en kook die in de bouillon tot ze gaan drijven. Doe de tomaatblokjes bij de soep en strooi er gehakte selderie over.

download