De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Sop Udang Cemplung
Pittige soep met garnalenballetjes
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 7,5 dl. water
- 10 rode rawits
- 3 daun djeruk purut
- 1 tomaat
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel maizena
- geraspte kokos
- gehakte selderie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
Bereiding:
Maal de garnalen tot een puree en meng dit met de geraspte kokos en maïzena tot een stevige massa. Kneus de sereh en snijd de tomaat in blokjes. Maak van de bumbu een pasta en fruit die in de olie totdat het gaat geuren. Doe het water met de daun djeruk purut, daun salam, sereh, rawits, bouillonblokje en asempasta er bij en breng het aan de kook. Maak van de garnalenpuree balletjes en kook die in de bouillon tot ze gaan drijven. Doe de tomaatblokjes bij de soep en strooi er gehakte selderie over.