Totaal recepten

2757 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Sop Bihun Dua

Noedelsoep met groenten, rundvlees en garnalen


Ingrediënten:

- 300 gr. bihun
- 250 gr. garnalen
- 200 gr. biefstuk
- 200 gr. tauge
- 12 bakso udang
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje kai choi
- 1 runderbouillonblok
- sambal lampung

Bouillon:

- 2 ltr. water
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper

Bereiding:

Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Halveer de bakso udang. Snijd de mosterdgroente in stukken en blancheer deze samen met de tauge in heet water. Snijd de lente-ui in ringen. Week de bihun in heet water tot deze zacht is en knip deze daarna in stukken. Rasp de knoflook en plet de djahe.

Verhit de olie en bak in een grote pan de garnalenschalen met de knoflook tot ze kleur krijgen. Voeg het water en de djahe toe en breng het aan de kook. Zeef de bouillon en breng op smaak met peper, zout en het runderbouillonblok. Voeg de biefstuk, garnalen, lente-ui en bakso udang toe. Kook tot de garnalen gaar zijn.

Verdeel de bihun over kommen. Leg de kai choi en tauge erop, gevolgd door de garnalen. Schenk de bouillon erover en leg het vlees en de bakso udang in de kom. Bestrooi eventueel met selderie en bawang goreng. Serveer met sambal lampung.

download