De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi Bumbu Daun Kemangi
Gestoofde pittige inktvis met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 1 dl. water
- 2 rode lomboks
- 3 eetlepels daun kemangi
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- suiker
- zout
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 serehstengel
- 1 schijfje djahe
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel asempasta
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Besprenkel de inktvis met citroensap en zout en laat het 10 min. staan. Snijd de daun kemangi en de 2 rode lomboks heel fijn. Rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes, 5 lomboks, knoflook, sereh en djahe fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg de inktvis toe en bak dit mee totdat het van kleur verandert. Voeg het water toe en stoof de inktvis gaar. Voeg op het laatst de kemangi en de lomboks toe en schep het door. Breng het geheel op smaak met suiker en zout.