De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Panggang Saus Putih
Romige ovenschotel met gebakken garnalen en kaas
Ingrediënten:
- 750 gr. aardappel
- 3 eetlepels kaas
- 1 eetlepel margarine
- 1 theelepel peterselie
Saus:
- 250 gr. garnalen
- 250 ml. melk
- 50 gr. ui
- 1 eetlepel bloem
- 1 daun salam
- peper
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappel en kook ze in water met zout tot ze gaar zijn. Snijd de gekookte aardappel in dikke plakken van 2 cm. Beboter een ovenschaal met margarine en verdeel de plakken over de bodem. Verhit de resterende margarine in een pan en bak de ui glazig. Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze kleuren. Strooi de bloem over de garnalen en roer tot een roux ontstaat. Schenk de melk erbij en roer op middelhoog vuur tot de saus bindt. Voeg 2 eetlepels kaas, peper, zout en daun salam toe en roer door. Schenk de saus over de aardappel. Bestrooi met de laatste eetlepel kaas en bak 30 min. in de oven. Strooi voor het serveren de peterselie over het gerecht.