Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Soto Padang Dua

Kruidige rundvleessoep met noedels en toppings


Ingrediënten:

- 1 ltr. water
- 2 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 steranijs
- 2 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- zout
- peper

Vleesbouillon:

- 600 gr. rundvlees
- 4 dl. bouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. laos

Aanvulling:

- 50 gr. su-un
- 4 perkedel kentang
- 2 lente-uitjes
- 2 takjes selderie
- 2 limoenen
- kroepoek
- sambal trassi

Bereiding:

Kook het vlees in de bouillon met knoflook, ketumbar en zout gaar. Haal het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes en bak die in hete olie bruin en krokant. Plet de sereh en maak van de sjalotten, knoflook, kunyit en laos een pasta. Breng het water aan de kook met deze pasta. Gebruik ook de overgebleven vleesbouillon. Voeg de sereh, daun djeruk purut, daun salam, peper, zout, steranijs, kardemom en kruidnagels toe en kook even goed door.

Vulling: week de su-un in heet water en snijd het daarna wat kleiner. Snijd de lente-uitjes in ringen, snijd de bladselderie klein en snijd de limoenen in parten. Doe de su-un en het vlees in kommen, schenk er de hete bouillon over. Strooi hier over de selderie en de lente-uitjes. Leg de perkedel, de kroepoek, de limoenparten en de sambal er bij.

download