De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Smoor Samarinda
Gesmoorde kipkarbonades in ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. kipkarbonades
- 8 dl. water
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun salam
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel azijn
- nootmuskaat
- witte peper
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakken. Scheur de daun salam in stukken. Breng het water aan de kook en voeg de kip, daun salam, azijn, ketjap en zout toe. Verhit een beetje olie en fruit de knoflook en sjalotten en voeg het toe aan de kip. Roer het goed door en kook de kip gaar. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
download