De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Lumpia Kering
Loempia's gevuld met vlees en groenten
Ingrediënten:
- 200 gr. su-un
- 50 gr. geraspte kaas
- 25 gr. wortels
- 2 lente-uitjes
- 1 rode lombok
- 6 loempiavellen
- gaar varkensvlees
Bumbu:
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml. kokosroom
- halve eetlepel kerriepoeder
- halve theelepel garam masala
- halve eetlepel vissaus
- zout
- suiker
- peper
- olie
Bereiding:
Snijd het vlees en de wortels in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd de lombok in ringen. Week de su-un in heet water, laat het uitlekken en snijd het een paar keer door. Rasp de knoflook en roer alle bumbu-ingrediënten, behalve de olie, door elkaar en breng het aan de kook. Voeg het vlees, lombok, wortels en lente-ui toe en stoof de wortels gaar. Roer de kaas en de su-un erdoor en laat alles goed afkoelen. Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze dicht. Plak de randen met water dicht. Frituur de loempia's in de olie mooi bruin en krokant.