De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Ketjap Bali
Gesudderde speklapjes in een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 kg. speklappen
- 2,5 dl. water
- 4 stukjes steranijs
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels arak
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 4 tenen knoflook
- 3 cm. djahe
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4 cm. Schil de djahe. Snipper de knoflook fijn en wrijf het fijn met de peper, djahe en zout tot een pasta. Verhit de olie en sesamolie in een wok en fruit de pasta tot het begint te geuren. Voeg het spek en arak toe en laat het ca. 10 min. koken met een deksel op de pan. Voeg de overige kruiden toe en kook het geheel tot het vlees mooi bruin is geworden. Zet het vuur lager en laat het ca. 15 min. sudderen zonder deksel op de pan. Als de saus dikker is geworden het gerecht van het vuur halen en heet serveren.