Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Daging Teriyaki Sayuran

Stoofvlees met groenten in een zoet-zoute saus


Ingrediënten:

- 250 gr. biefstuk
- 100 gr. tauge
- 75 gr. spitskool
- 50 gr. wortels
- 50 gr. ui
- 1 eetlepel bawang goreng
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 1 dl. lichte sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel limoensap
- halve theelepel suiker
- halve theelepel peper

Groenten:

- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel olie
- halve theelepel peper

Bereiding:

Hak de ui grof en snijd de biefstuk in dobbelstenen. Rasp de knoflook voor de bumbu en meng alle bumbu-ingrediënten door elkaar. Meng het vlees met de bumbu en laat 30 min. marineren. Verhit de olie en bak de ui aan. Voeg het gemarineerde vlees met de marinade toe en bak het gaar.

Snijd de spitskool in repen, de lente-ui in ringen en de wortels in luciferstokjes. Hak de knoflook fijn en spoel de tauge af met kokend water. Laat de tauge uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en lente-ui kort aan. Voeg spitskool en wortels toe en bak het beetgaar. Voeg tauge, peper en sojasaus toe en roer door. Verdeel het vlees over de groenten en bestrooi met bawang goreng.

download