De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Goreng Babat
Gebakken rijst met runderpens
Ingrediënten:
- 400 gr. gekookte rijst
- 250 gr. runderpens
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Kook de pens in water gaar en snijd het in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de pens toe en bak het even goed door. Voeg de rijst, ketjap asin en manis toe, schep het geheel goed door en haal het van het vuur. Serveer de nasi warm.
download