De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gadon Daging Dua
Gestoomde pakketjes met kruidig gehakt
Ingrediënten:
- 200 gr. rundergehakt
- 1 dl. santen
- 1 ei
- 10 rode rawits
- 5 daun salam
- bananenblad
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula bali
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit goed met de santen, het gehakt en ei. Snijd het bananenblad in vijf stukken en verdeel het gehakt over de bladeren. Leg een daun salam en twee rawits boven op het gehakt en vouw het blad dicht. Steek het blad vast met een cocktailprikker en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.
download