Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Mie Tasik

Hartige noedelsoep met rundvlees en groenten


Ingrediënten:

- 200 gr. runderpens
- 150 gr. rundvlees
- 100 gr. champignons
- 250 gr. eiermie
- 100 gr. paksoi
- 50 gr. tauge
- 1 stengel lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- zout
- peper
- 3 eetlepels olie

Bouillon:

- 1 ltr. kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
- 2 eetlepels olie

Extra:

- sambal
- azijn

Bereiding:

Maak de pens goed schoon. Kook de pens gaar en snijd hem in stukken. Snijd de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn en plet de djahe. Kook het rundvlees gaar en snijd het in blokjes. Bak de knoflook en de djahe in de olie tot het gaat geuren. Voeg de champignons, ketjap manis, ketjap asin, peper en zout toe en roer goed door.

Rasp de knoflook voor de bouillon. Bak deze in de olie en giet de bouillon erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de paksoi klein, spoel de tauge met heet water en snijd de lente-ui in ringen.

Serveren: Doe de mie in een kom, leg daarop de pens en het rundvlees. Schenk de bouillon erover. Bestrooi het gerecht met de paksoi, tauge en lente-ui. Breng op smaak met azijn. Serveer er sambal naar keuze bij.

download