De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Gabus Pucung Betawi
Gebakken vis in een donkere pittige saus
Ingrediënten:
- 1 ikan gabus
- 1 dl. water
- 5 keluwak
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- limoensap
- zout
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 2 cm. kencur
- 2 kemirienoten
- trassi naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Gebruik een forel mocht je niet aan ikan gabus kunnen komen. Wrijf de vis in met limoensap en wat zout en laat het 15 min. staan. Kneus de sereh en de keluwak. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Schil de kunyit, laos en kencur en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het gaat geuren. Schenk het water bij de bumbu, voeg de sereh, keluwak en de daun salam toe en stoof de saus tot de gewenste dikte in. Bak de vis in wat olie gaar en schenk de hete saus over de vis voor het serveren.