De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Penyet
Gefrituurde tempeh gestoofd in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 1 tempeh
- beetje water
- olie om te frituren
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 8 rode lomboks
- 5 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 1 tomaat
- suiker
- zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken. Verhit ruim olie, frituur de tempeh goudbruin en laat ze goed uitlekken. Snipper de sjalotjes, lomboks, rawits en knoflook fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het begint te geuren. Schenk wat water bij de kruiden, voeg de tempeh toe en laat de tempeh stoven totdat alle plakken goed met de kruiden zijn bedekt.
download