De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Mie Kopyok Semarang
Eiermie met lontong, tauge en een zoete saus
Ingrediënten:
- 300 gr. lontong
- 200 gr. eiermie
- 150 gr. tauge
- 200 gr. tahuvel
- 50 gr. cassave kroepoek
- 2 eetlepels selderie
- 2 eetlepels bawang goreng
- 3 eetlepels ketjap manis
Saus:
- 50 gr. gula djawa
- 200 ml. kokend water
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kook de eiermie volgens de verpakking. Snijd de lontong in plakken van 2 cm. en overgiet de tauge 30 seconden met kokend water. Rasp de knoflook fijn en los de gula djawa op in het hete water. Meng alle sausingrediënten tot een gladde massa. Leg de eiermie op een platte schaal, schik de lontongplakken en tahu eromheen. Begiet het geheel met de saus. Serveer direct met cassave kroepoek, bestrooid met fijngesneden selderie en bawang goreng.