De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kroepoek Karak
Zoute kroepoek van witte rijst
Ingrediënten:
- 500 gr. gekookte, koude rijst
- 1 eetlepel zeezout
- 1 dl. warm water
- olie om te frituren
Bereiding:
Los het zout op in warm water en kneed dit goed door de rijst. Zet een stomer klaar op het vuur en stoom de rijst ca. 20 min. Haal de rijst uit de pan en laat het iets afkoelen. Maak het fijn in een blender of maal het in de vijzel fijn (verpak de vijzel eerst in plastic). Rol het deeg uit tot een dunne, platte koek. Snijd er vierkanten van en laat ze in de oven op 90 graden drogen. Neem daarvoor ruim de tijd, ca. 2 à 3 uur. Frituur de kroepoek goudbruin zodra het gortdroog is. Laat het uitlekken op keukenpapier.
download