De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Gulung Kangkung
Kiprolletjes gevuld met kangkung in een rijke saus
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 50 gr. daun kangkung
- 3 dl. bouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 cm. djahe
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel ebi
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- peper
Bereiding:
Snijd de kipfilets in 3 dunne plakken en sla ze plat. Wrijf ze in met zout en limoensap en laat dit 15 min. intrekken. Blancheer de daun kangkung, leg dit op de plakken kipfilet en rol ze op. Steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Snipper de ui fijn. Week de ebi in heet water, knijp ze uit en hak ze grof. Snijd de lente-ui in ringen. Rasp de knoflook en de djahe. Verhit de olie en sesamolie in een pan. Voeg de ui, knoflook, djahe, ebi, ketjap manis, ketjap asin, oestersaus, suiker, peper en zout toe. Stoof de saus tot de ui gaar is. Voeg de kiprolletjes toe en sudder ze een paar min. Voeg de bouillon toe en stoof de kip gaar. Strooi de lente-ui over het gerecht.