De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi Kukus Isi Udang
Gevulde inktvis met garnalen in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 750 gr. middelgrote inktvissen
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels margarine
- sap van 1 limoen
- olie
Vulling:
- 100 gr. inktvistentakels
- 100 gr. garnalen
- 50 ml. eiwit
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel sojasaus
- peper naar smaak
Saus:
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sambal lampung
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel tomatensaus
- 1 eetlepel rijstwijn
Bereiding:
Maak de inktvissen schoon, maar bewaar de tentakels. Hak voor de vulling de knoflook, djahe en de uien fijn. Hak de tentakels en de garnalen grof. Bak dit de margarine tot het gaat geuren. Meng alles voor de vulling goed door elkaar, vul de inktvissen hiermee en maak ze dicht met cocktailprikkers. Stoom de inktvissen in 15 min. gaar en laat ze volkomen afkoelen. Snijd ze daarna in ringen van ca. 1,5 cm.
Meng alle sausingrediënten door elkaar. Pers de 4 teentjes knoflook en rasp de djahe. Fruit dit in wat olie tot het gaat geuren, voeg de saus toe en roer het goed door. Leg de inktvisringen op een schaal en schenk de saus er over heen. Besprenkel het gerecht met het limoensap.