De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sop Udang Jamur
Zeer pittige garnalensoep met champignons
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 250 gr. champignons
- 1 ltr. water
- 10 rode rawits
- 10 groene rawits
- 3 serehstengels
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de champignons in plakjes en snijd het witte deel van de sereh in schuine ringen. Kook de garnalen in het water totdat ze van kleur veranderen. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie totdat het gaat geuren. Voeg de champignons en de sereh toe en bak het even mee. Voeg dit alles en de rawits toe aan de garnalen. Breng de soep op smaak met het limoensap en zout.
download