De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Telor Pedis
Gebakken tahu met zeer pittige pindasaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 2 blokken tahu
- 2 lente-uitjes
- tauge
- selderie
- ketjap manis
- bawang goreng
- peper
- zout
- olie
Saus:
- 7 rode rawits
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels geroosterde pinda's
- 2 theelepels gula merah
- 1 theelepel ebi
- halve theelepel azijn
- water
- zout
Bereiding:
Klop de eieren los met peper en zout. Snijd de tahu in plakjes en meng dit met het ei. Verhit wat olie in de wok en bak de plakjes tahu bruin en gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper de rawits en knoflook fijn. Maal voor de saus alle ingrediënten en voeg water toe tot de gewenste dikte. Spoel de tauge onder kokend water af. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en snijd de selderie klein. Leg de plakken tahu op een schaal. Strooi de tauge, lente-ui, selderie en de bawang goreng over de tahu. Schenk de pindasaus en ketjap manis over het geheel.